Over de soos

Autismesoos Hilversum is in 2020 gestart als een ontmoetingsplek voor volwassenen met autisme. Naast de maandelijkse soosavonden zijn er ook losse activiteiten, zoals bezoeken aan tentoonstellingen en tuinen, sportactiviteiten en high tea.

De soos is een particulier initiatief en draait volledig op vrijwilligers. Wij bieden daarom geen professionele begeleiding aan en verwachten dat bezoekers en deelnemers zelfredzaam zijn.

Voor wie is de soos?
Autismesoos Hilversum is voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge begaafdheid. Je bent welkom vanaf 18 jaar, de meeste bezoekers zijn echter 25 – 55 jaar. In Naarden is er een autisme café dat zich meer richt op jongeren, daar ben je welkom vanaf 16 jaar.

Hoe ziet een soosavond eruit?
De soos is van 19.30 – 22.00 uur in wijkcentrum de Geus in Hilversum. Je mag later komen en eerder weggaan, er is vrije inloop. In de ontmoetingsruimte kan je aan één van de tafels zitten en een praatje maken met andere bezoekers. We hebben geen thema of programma. Bij de bar kan je gratis een kopje koffie of thee krijgen, andere dranken kan je alleen contant betalen.

Moet ik entree betalen of me van tevoren aanmelden?
Nee, de toegang is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Koffie en thee zijn gratis, andere drankjes kan je contant betalen.

Mag ik iemand meenemen naar een soosavond?
Nieuwe bezoekers kunnen de eerste keer een begeleider, familielid of vriend(in) meenemen. Daarna gaan we er vanuit dat je zelfstandig kunt komen.

Wat voor activiteiten worden er georganiseerd?
Naast de maandelijks soosavonden worden er gedurende het jaar verschillende activiteiten georganiseerd, ongeveer 6 tot 9 keer per jaar. Deze zijn op doordeweekse avonden of overdag in het weekend. Hiervoor moet je je wel aanmelden. Deze worden tijdens de soosavonden en op de activiteiten-pagina bekend gemaakt. Op die pagina staan ook de activiteiten van de afgelopen jaren vermeld.

Kan ik vrijwilliger worden?
Ja, je kunt gastvrouw/heer worden voor de soosavonden of (mede)organisator van de losse activiteiten. Neem contact op of kom een keer naar een soosavond.

Kan ik doneren of jullie sponsoren?
Ja, tijdens de soosavonden is er een donatiepot. Wil je geld overmaken of iets sponsoren? Neem dan contact op.