Activiteiten

Onderstaande activiteiten zijn bedoeld voor volwassenen met ASS die zelfredzaam zijn. Je hoeft geen bezoeker van de soos te zijn om mee te doen met de activiteiten. Er is geen professionele begeleiding.
Heb je interesse in dagjes uit en activiteiten? Mail naar activiteit@mail.com om op de hoogte gehouden te worden.


Zaterdag 22 okt: ‘foodart’ museum + landgoed in Lisse

Met 11 mensen hebben we de kunstroute gewandeld op het prachtige landgoed van Keukenhof in Lisse. Na een pauze op het terras bezochten we het LAM, een museum over eten en drinken. We hebben daar ook kunstwerken ‘geproefd’. Het was een mooie zonnige en geslaagde dag.


Zaterdag 13 augustus: high tea in Hilversum

high tea

We begonnen de high tea met een soepje. Daarna kregen we hartige en zoete hapjes. Als afsluiting kregen we verse fruitsalade. Na afloop ging een deel mee voor een rondleiding in de Grote Kerk. Het was een gezellige middag, verzorgd door vrijwilligers van de Grote Kerk.


Vrijdagavond 17 juni: Origami workshop in Hilversum

origami

Op vrijdag 17 juni was het vervolgworkshop origami. Er werden leuke dingen gevouwen. Helaas zat de workshop snel vol, waardoor niet iedereen mee kon doen. In de winter wordt er daarom weer een origami workshop gehouden.


Zaterdag 21 mei: Beelden + arboretum in Wageningen

Beeldengalerij het Depot en Arboretum  De Dreijen in Wageningen

Met 12 mensen bezochten we Beeldengalerij het Depot en de bijbehorende botanische tuin. Tussendoor deden we nog een drankje in het restaurant. Er was zoveel moois te zien dat sommigen er nog een keer naartoe willen gaan!


Vrijdagavond 22 april: Origami workshop in Hilversum

Gevouwen modellen bij de origami workshop

We begonnen de origami workshop door gezamenlijk een kraanvogel en een doosje te vouwen. Daarna maakten we allemaal een paar modellen die we graag wilden. Je mocht vooraf aangeven of je een specifiek model wilde maken. Zie op de foto een aantal modellen die gevouwen waren tijdens de workshop zoals onder andere een zeepaardje, papegaai, draak en een klavertje vier.
Iedereen was zo enthousiast over de workshop dat er nog een vervolgworkshop komt.


Zaterdag 19 maart: Escape room in Hilversum

We deden met 14 mensen in 4 groepen mee met de escaperoom ’50 jaar na de brand’. We hadden allemaal de oplossing gevonden! Daarna ging een deel gezellig uit eten.


Zondag 27 februari: Cadeautjesspel in de Geus

Cadeautjesspel

Het cadeautjesspel was gezellig met mooi verpakte cadeautjes. Erna was een borrel met drankjes en zelfgemaakte hapjes.


Vrijdag 21 januari: Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival

Vrijdagavond 21 januari hebben we, met 12 mensen in een paar groepjes, wandelend een groot deel van de lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival bekeken. Dit jaar was het de 10e editie, een jubileum.


Zaterdag 6 november 2021: GLOW in Eindhoven

GLOW

Na samen te hebben gegeten gingen we met 16 mensen, verdeeld over twee groepjes, lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven bekijken op diverse locaties. Het was een flinke wandeling, maar we hebben mooie lichtkunstwerken gezien.


Zondag 3 oktober 2021: Disc golf in Nieuwegein

Disc golf

Met 15 mensen verdeeld in 3 groepen hebben we disc golf in het park gespeeld. Daarna zijn we op het terras nog wat gaan drinken. Met dank aan DSA Nieuwegein voor de instructies en de discs.


Zondag 5 september 2021: Archeon in Alphen a/d Rijn

Archeon

Zondag 5 september gingen we met 14 mensen naar Archeon. Het was een mooie zonnige dag met tussendoor een picknick en een drankje op het terras.


18 juli 2021: LEGO-tentoonstelling in Amsterdam

LEGO-tentoonstelling

Zondag 18 juli gingen we met 13 mensen naar de LEGO-tentoonstelling The Art of the Brick in Amsterdam. Daarna gingen we nog gezellig op het terras van een theatercafé wat drinken. Het was een geslaagde middag.


Zaterdag 29 mei 2021: High tea in de Geuzentuin

High tea in de Geuzentuin

Zaterdag 29 mei was er een gezellige high tea in de tuin van de Geus met 20 deelnemers. De vrijwilligers van de Geus hadden lekkere hartige en zoete hapjes gemaakt. De zon scheen, iedereen genoot ervan.