Activiteiten

Onderstaande activiteiten zijn bedoeld voor volwassenen met ASS die zelfredzaam zijn. Je hoeft géén bezoeker van de soos te zijn om mee te doen met de activiteiten. Er is geen professionele begeleiding.
Heb je interesse in dagjes uit en activiteiten? Mail naar activiteit@mail.com om op de hoogte gehouden te worden. Alle activiteiten worden ook op deze pagina geplaatst, dus houd de website in de gaten voor nieuwe activiteiten!


Dinsdag 28 maart: Origami workshop in Hilversum

Origami workshop met thema Pasen

De workshop Origami met Paasthema was gezellig met een kleine groep deelnemers. We vouwden een kuiken uit ei, envelop met konijn en eierdop. Hier konden de chocolade paaseieren er mooi in. Daarna vouwden we ook samen een kraanvogel, een populair origami model.


Zaterdag 28 januari: Lasergamen in Houten

Op zaterdagavond gingen we lasergamen in het theater in Houten. We waren verdeeld over 2 teams: er was een rood en een groen team. Het doel was om de vlag te vinden en 2 targets te raken. Na afloop gingen we nog wat drinken in het theater.


Zaterdag 21 januari: Amsterdam Light Festival

In 1,5 uur vaarden we langs de lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival met als thema “Imagine Beyond”. We vaarden met 2 sloepen. Het was vrij koud, maar het was droog en gezellig. Hierna gingen sommigen nog wat drinken in een café.


Zondag 11 december 2022: Cadeautjesspel in Hilversum

Cadeautjesspel en high tea

Het was gezellig bij het cadeautjesspel en high tea in wijkcentrum de Geus. Er waren lekkere vers gemaakte hapjes en leuke cadeautjes zoals een lantaarn, etagère, Rituals cadeausetje en geurkaars.


22 oktober 2022: ‘Foodart’ museum + landgoed in Lisse

We wandelden eerst de kunstroute op het prachtige landgoed van Keukenhof in Lisse. Na een pauze op het terras bezochten we het LAM, een museum over eten en drinken. We hebben daar ook kunstwerken ‘geproefd’. Het was een mooie zonnige en geslaagde dag.


Zaterdag 13 augustus 2022: High tea in Hilversum

high tea

We begonnen de high tea met een soepje. Daarna kregen we hartige en zoete hapjes. Als afsluiting kregen we verse fruitsalade. Na afloop ging een deel mee voor een rondleiding in de Grote Kerk. Het was een gezellige middag, verzorgd door vrijwilligers van de Grote Kerk.


Vrijdag 17 juni 2022: Origami workshop in Hilversum

origami

Op vrijdag 17 juni was het vervolgworkshop origami. Er werden leuke dingen gevouwen. Helaas zat de workshop snel vol, waardoor niet iedereen mee kon doen. In de winter wordt er daarom weer een origami workshop gehouden.


21 mei 2022: Beelden + arboretum in Wageningen

Beeldengalerij het Depot en Arboretum  De Dreijen in Wageningen

We bezochten Beeldengalerij het Depot en de bijbehorende botanische tuin. Tussendoor deden we nog een drankje in het restaurant. Er was zoveel moois te zien dat sommigen er nog een keer naartoe willen gaan!


Vrijdag 22 april 2022: Origami workshop in Hilversum

Gevouwen modellen bij de origami workshop

We begonnen de origami workshop door gezamenlijk een kraanvogel en een doosje te vouwen. Daarna maakten we allemaal een paar modellen die we graag wilden. Je mocht vooraf aangeven of je een specifiek model wilde maken. Zie op de foto een aantal modellen die gevouwen waren tijdens de workshop zoals onder andere een zeepaardje, papegaai, draak en een klavertje vier.
Iedereen was zo enthousiast over de workshop dat er nog een vervolgworkshop komt.


Zaterdag 19 maart 2022: Escape room in Hilversum

We deden in 4 groepjes mee met de escaperoom ’50 jaar na de brand’. We hadden allemaal de oplossing gevonden! Daarna ging een deel gezellig uit eten.


Zondag 27 februari 2022: Cadeautjesspel in de Geus

Cadeautjesspel

Het cadeautjesspel was gezellig met mooi verpakte cadeautjes. Erna was een borrel met drankjes en zelfgemaakte hapjes.


21 januari 2022: Wandeling Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival

Vrijdagavond 21 januari hebben we in een paar groepjes, wandelend een groot deel van de lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival bekeken. Dit jaar was het de 10e editie, een jubileum.


Zaterdag 6 november 2021: GLOW in Eindhoven

GLOW

Na samen te hebben gegeten gingen we, verdeeld over twee groepjes, lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven bekijken op diverse locaties. Het was een flinke wandeling, maar we hebben mooie lichtkunstwerken gezien.


Zondag 3 oktober 2021: Disc golf in Nieuwegein

Disc golf

Met 15 mensen verdeeld in 3 groepen hebben we disc golf in het park gespeeld. Daarna zijn we op het terras nog wat gaan drinken. Met dank aan DSA Nieuwegein voor de instructies en de discs.


Zondag 5 september 2021: Archeon in Alphen a/d Rijn

Archeon

Zondag 5 september gingen we naar Archeon. Het was een mooie zonnige dag met tussendoor een picknick en een drankje op het terras.

18 juli 2021: LEGO-tentoonstelling in Amsterdam

Lego tentoonstelling

Zondag 18 juli gingen we naar de LEGO-tentoonstelling The Art of the Brick in Amsterdam. Daarna gingen we nog gezellig op het terras van een theatercafé wat drinken. Het was een geslaagde middag.


29 mei 2021: High tea in de Geuzentuin (Hilversum)

High tea in de Geuzentuin

Zaterdag 29 mei was er een gezellige high tea in de tuin van de Geus met 20 deelnemers. De vrijwilligers van de Geus hadden lekkere hartige en zoete hapjes gemaakt. De zon scheen, iedereen genoot ervan.