Activiteiten

Onderstaande activiteiten zijn bedoeld voor volwassenen met ASS die zelfredzaam zijn. Je hoeft géén bezoeker van de soos te zijn om mee te doen met de activiteiten. Er is geen professionele begeleiding.
Heb je interesse in dagjes uit en activiteiten? Mail naar activiteit@mail.com om op de hoogte gehouden te worden. Activiteiten worden ook op deze pagina geplaatst, dus houd de website in de gaten voor nieuwe activiteiten!


Za 11 mei: Boogschieten + wandelen in Amersfoort

Boogschieten

We kregen met onze groep uitleg en begeleiding van 3 begeleiders bij het boogschieten. Na eerst geoefend te hebben op de borden gingen we ons richten op de melkpakken. Erna zijn we nog gaan wandelen in park Schothorst. We hadden mooi weer, het was een leuke dag!


Zo 3 maart: Workshop Bossche bollen in Hilversum

Workshop Bossche bollen

We maakten tijdens de workshop chocoladeglazuur van water, suiker en chocolade waar we de (al gemaakte) soezen in doopten. Daarna klopten we de slagroom en vulden we de soezen daarmee. Na afloop hadden we maar liefst 4 Bossche bollen per persoon. Dat was lekker smullen! Het was een gezellige workshop, onderdeel van Hilversum Bakt in het kader van 600 jaar Hilversum.


Zondag 10 december 2023: Cadeautjesspel in Hilversum

Cadeautjesspel

We speelden in 2 groepen het cadeautjesspel. De chocolade, kaarsen en cadeaubonnen waren gewild. Na het cadeautjesspel genoten we onder andere van de kerstchocolade, kerstkoekjes, oliebollen, zelfgebakken appelbeignets en warme chocolademelk.


Vrijdag 27 oktober 2023: Spelletjesavond in Hilversum

spelletjesavond

We speelden in 3 groepjes verschillende bordspellen, waaronder Monopoly en Rummikub. Het escaperoom bordspel was spannend, maar we hadden de oplossing binnen het uur gevonden! De tijd vloog om, het was een geslaagde spelletjesavond.


Zondag 22 oktober 2023: CODA Paper Art in Apeldoorn

CODA

Samen met de deelnemers van Wende (autismecafé in Apeldoorn) bezochten we CODA Paper Art, een tentoonstelling met beeldende kunst, design, animatie en video gemaakt van, op en met papier & karton van kunstenaars en ontwerpers. Zo zagen we kleding van papier, maar ook voorwerpen van toiletpapier (zie foto). Wat je allemaal al niet kunt maken van papier!


Zaterdag 9 september 2023: High tea in Hilversum

high tea 2023

Het was mooi weer, het was gezellig en er waren diverse zelfgemaakte zoete en hartige hapjes. Er waren zoveel hapjes dat we het niet op kregen! De high tea was in de Geuzentuin en werd verzorgd door vrijwilligers van de Geus en Autismesoos Hilversum.


Zondag 16 juli 2023: Sportieve middag in Baarn

Midgetgolfen, zwemmen en beachvolleyballen

Tijdens de sportieve middag in Baarn hebben we met z’n allen midgetgolfen gespeeld. Daarna gingen sommigen zwemmen en sommigen voetballen. Er was helaas iets te veel wind voor beachvolleybal. Na afloop ging een deel nog pannenkoeken eten.


Zaterdag 6 mei 2023: Zeep workshop in Hilversum

zeepjes

We maakten tijdens de zeepworkshop een zeephanger en 2 zeepjes met goudsbloemen. Ook kregen we een demonstratie hoe we met paardenkastanjes wasmiddel konden maken. Dat was vrij makkelijk. De workshop werd gegeven door Art Eekoo.


Di 28 maart 2023: Origami workshop in Hilversum

Origami workshop met thema Pasen

De workshop Origami met Paasthema was gezellig met een kleine groep deelnemers. We vouwden een kuiken uit ei, envelop met konijn en eierdop. Hier konden de chocolade paaseieren er mooi in. Daarna vouwden we ook samen een kraanvogel, een populair origami model.


Zaterdag 28 januari 2023: Lasergamen in Houten

Lasergamen

Op zaterdagavond gingen we lasergamen in het theater in Houten. We waren verdeeld over 2 teams: er was een rood en een groen team. Het doel was om de vlag te vinden en 2 targets te raken. Na afloop gingen we nog wat drinken in het theater.


Zaterdag 21 januari 2023: Amsterdam Light Festival

In 1,5 uur vaarden we langs de lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival met als thema “Imagine Beyond”. We vaarden met 2 sloepen. Het was vrij koud, maar het was droog en gezellig. Hierna gingen sommigen nog wat drinken in een café.


Zondag 11 december 2022: Cadeautjesspel in Hilversum

Cadeautjesspel en high tea

Het was gezellig bij het cadeautjesspel en high tea in wijkcentrum de Geus. Er waren lekkere vers gemaakte hapjes en leuke cadeautjes zoals een lantaarn, etagère, Rituals cadeausetje en geurkaars.


Za 22 okt. 2022: ‘Foodart’ museum + landgoed in Lisse

We wandelden eerst de kunstroute op het prachtige landgoed van Keukenhof in Lisse. Na een pauze op het terras bezochten we het LAM, een museum over eten en drinken. We hebben daar ook kunstwerken ‘geproefd’. Het was een mooie zonnige en geslaagde dag.


Zaterdag 13 augustus 2022: High tea in Hilversum

high tea

We begonnen de high tea met een soepje. Daarna kregen we hartige en zoete hapjes. Als afsluiting kregen we verse fruitsalade. Na afloop ging een deel mee voor een rondleiding in de Grote Kerk. Het was een gezellige middag, verzorgd door vrijwilligers van de Grote Kerk.


Vrijdag 17 juni 2022: Origami workshop in Hilversum

Op vrijdag 17 juni was het vervolgworkshop origami. Er werden leuke dingen gevouwen. Helaas zat de workshop snel vol, waardoor niet iedereen mee kon doen. In de winter wordt er daarom weer een origami workshop gehouden.


Za 21 mei 2022: Beelden + arboretum in Wageningen

Beeldengalerij het Depot en Arboretum  De Dreijen in Wageningen

We bezochten Beeldengalerij het Depot en de bijbehorende botanische tuin. Tussendoor deden we nog een drankje in het restaurant. Er was zoveel moois te zien dat sommigen er nog een keer naartoe willen gaan!


Vrijdag 22 april 2022: Origami workshop in Hilversum

Gevouwen modellen bij de origami workshop

We begonnen de origami workshop door gezamenlijk een kraanvogel en een doosje te vouwen. Daarna maakten we allemaal een paar modellen die we graag wilden. Je mocht vooraf aangeven of je een specifiek model wilde maken. Zie op de foto een aantal modellen die gevouwen waren tijdens de workshop zoals onder andere een zeepaardje, papegaai, draak en een klavertje vier.
Iedereen was zo enthousiast over de workshop dat er nog een vervolgworkshop komt.


Zaterdag 19 maart 2022: Escape room in Hilversum

We deden in 4 groepjes mee met de escaperoom ’50 jaar na de brand’. We hadden allemaal de oplossing gevonden! Daarna ging een deel gezellig uit eten.


Zondag 27 februari 2022: Cadeautjesspel in de Geus

Cadeautjesspel

Het cadeautjesspel was gezellig met mooi verpakte cadeautjes. Erna was een borrel met drankjes en zelfgemaakte hapjes.


Vr 21 januari 2022: Wandeling Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival

Vrijdagavond 21 januari hebben we in een paar groepjes, wandelend een groot deel van de lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival bekeken. Dit jaar was het de 10e editie, een jubileum.


Zaterdag 6 november 2021: GLOW in Eindhoven

GLOW

Na samen te hebben gegeten gingen we, verdeeld over twee groepjes, lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven bekijken op diverse locaties. Het was een flinke wandeling, maar we hebben mooie lichtkunstwerken gezien.


Zondag 3 oktober 2021: Disc golf in Nieuwegein

Disc golf

Met 15 mensen verdeeld in 3 groepen hebben we disc golf in het park gespeeld. Daarna zijn we op het terras nog wat gaan drinken. Met dank aan DSA Nieuwegein voor de instructies en de discs.


Zondag 5 september 2021: Archeon in Alphen a/d Rijn

Archeon

Zondag 5 september gingen we naar Archeon. Het was een mooie zonnige dag met tussendoor een picknick en een drankje op het terras.

Zo 18 juli 2021: LEGO-tentoonstelling in Amsterdam

Lego tentoonstelling

Zondag 18 juli gingen we naar de LEGO-tentoonstelling The Art of the Brick in Amsterdam. Daarna gingen we nog gezellig op het terras van een theatercafé wat drinken. Het was een geslaagde middag.


Za 29 mei 2021: High tea in de Geuzentuin (Hilversum)

High tea in de Geuzentuin

Zaterdag 29 mei was er een gezellige high tea in de tuin van de Geus met 20 deelnemers. De vrijwilligers van de Geus hadden lekkere hartige en zoete hapjes gemaakt. De zon scheen, iedereen genoot ervan.